Chocolade (havermout)muffins
Ingredienten (voor 10-12 muffins)
1 banaan
2 eieren
125 gram havermout
125 ml (soja)melk
20 gram raw cacao
20 gram kokosrasp
2 tl bakpoeder
60 gram Medjool dadels
snufje zout
scheutje olijfolie
Bereiding
Bereidingstijd 20 min. + ca. 30 min. in de oven
Verwarm de over voor op 200 graden.
Doe de havermout in een kom, meng hierdoor de cacao, de eieren en melk.'
Snijd de dadels en banaan in kleine stukjes en meng dit door het havermoutbeslag.
Voeg de bakpoeder en kokosrasp toe, snufje zout en een scheutje olijfolie erbij en meng alles nog eens goed door.
Verdeel het beslag in de muffin vormpjes en bak ze in 30-35 minuten gaar.
Ze zijn gaar wanneer je met een sateprikker in het midden prikt en er geen beslag blijft plakken.
Variatietip!
Doe er 50 gram pure chocolade (>78% of meer) of wat gehakte noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten