Lauwwarme quinoasalade met kip, spinazie en feta
Ingrediënten (voor 2 personen):
150-200 gram kipfilet
bouillonblokje (optioneel)
150 gram quinoa
300 gram bladspinazie
1-2 teentjes knoflook
1 rode ui
8 zongedroogde tomaatjes
75 gram feta
olijfolie
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 45 minuten
Kook de kip in ongeveer 20 - 30 minuten gaar in ruim water met eventueel een bouillonblokje en laat het daarna afkoelen.
Bereid de quinoa volgens de verpakking, dit duurt meestal zo'n 15 minuten.
Ondertussen hak je de knoflook en snipper je de ui.
Verhit in een wok wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui glazig. Voeg daarna beetje bij beetje de gewassen bladspinazie toe en wok dit tot het geslonken is.
Pluk de afgekoelde kip in kleine reepjes en meng dit samen met de gekookte quinoa in een grote schaal.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en meng dit samen met de gewokte spinazie door het quinoa/kipmengsel.
Als laatste brokkel je de feta fijn en roer dit door de salade.
Serveer eventueel samen met een frisse komkommersalade en je hebt een heerlijke zomerse maaltijd.
Deze salade is ook erg lekker om koud te eten als lunch!
Dat laatste heb ik gedaan en zo had ik vandaag een heerlijke lunch en kon ik dus dubbel genieten.
Bon Appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten