Totaal aantal pageviews

zondag 16 maart 2014

Food: Aziatische kip met komkommersalade en pindasaus

Na een aantal dagen makkelijke hap gegeten te hebben, werd het nu wel weer tijd om eens lekker te kokkerellen op de suikervrije manier.

Het hele gerecht is eigen probeersel en smaakt3 gelukkig heerlijk genoeg om het ook met jullie te delen.

Aziatische kip met komkommersalade en pindasaus




Ingrediƫnten (voor 2 -3 personen)
250-300 gram kipfilet
1 (rode) ui
2 tenen knoflook
400 gram Chinese wokgroente
2 el sojasaus
2 el olijfolie
1,5-2 tl sambal
1-2 tl 5 kruidenmix (AH)
140 gram zilvervliesrijst

Komkommersalade:
1 komkommer
1 el honing
3/4 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
Peper

Pindasaus:
3 el pindakaas
2 el sojasaus
1,5 tl palmsuiker
1,5 tl sambal oelek
200 ml kokosmelk

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe dit in een schaal. Pel de ui en knoflook, snijd deze fijn en doe dit bij de kipblokjes. Doe hierbij 1 el olijfolie, de sojasaus, sambal en 5-kruidenmix en hussel dit lekker door elkaar. Laat de kip in de marinade minimaal een uur afgedekt in de koelkast goed intrekken.

Zet een pan water op voor de zilvervliesrijst en kook dit volgens de verpakking.

Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak de kip goed aan. Doe daarna de Chinese wokgroente erbij en bak dit allemaal in een paar minuten gaar. Voeg eventueel nog een beetje sambal en sojasaus toe naar eigen smaak.


Snijd intussen de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes met een theelepeltje. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een schaal de olijfolie, rode wijnazijn en honing goed door elkaar en doe de komkommerschijfjes erbij. Schep de komkommerschijfjes goed door de dressing heen.

Voor de pindasaus neem je een steelpannetje en verwarm hierin 3 grote el pindakaas. Doe de sojasaus erbij en roer dit tot alles glad is. Doe nu de sambal erbij en de (palm)suiker, daarna beetje bij beetje de kokosmelk erbij schenken en blijven roeren tot de gewenste dikte. Proef af en toe even of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog een beetje suiker of sambal toe.

Eet smakelijk!








2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit zeg... Ik ga dat recept voor de pindasaus echt even onthouden, want dat lijkt me echt super lekker het eens zelf te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is altijd lekkerder om het zelf te maken dan kant en klaar uit een pakje of zakje. Zeker nu ik suikervrij eet, want dan weet ik precies wat er in zit en je kunt het zo pittig of zoet maken als je zelf wilt.

      Verwijderen